Salam de biscuiţi, reţetă cu pudra de roscove

de lucy2002 in Prajituri, 8 Mai 2014 | 6863 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu pudra de roscove

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 250 g zahar
  • 100 g nuci
  • 150 g stafide
  • 300 ml lapte
  • 200 g margarina
  • 150 g rahat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • 3 linguri cu varf de pudra de roscove
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu pudra de roscove:

Salam de biscuiţi, reţetă cu pudra de roscove

Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un  castron peste care adaugam rahatul taiat cubulete, stafidele, nuca , pudra de roscove si coaja de  lamaie data pe razatoare.

Am pus laptele la fiert  impreuna cu zaharul ( la foc mic ) pana s-a  topit, am adaugat margarina si am amestecat bine, am tras deoparte siropul, am pus esenta de rom, am lasat un pic sa se raceasca dupa care am turnat peste biscuiti si am omogenizat bine.

Se pune pe o folie alimentara pe masa de lucru  peste care se presara nuca de cocos, se face forma de salam si se da la frigider 2-3 ore.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

am inlocuit cacaoa cu prudra de roscove

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide